Aicinām noslēgt jaunus atkkritumu apsaimniekošanas līgumus

“Vides pakalpojumu grupa” nodrošinās atkritumu apsaimniekošanu Liepājā un Dienvidkurzemes novadā; iedzīvotājiem jānoslēdz jauns līgums

05.03.2024

No 2024. gada 1. maija daļā Liepājas valstspilsētas un Dienvidkurzemes novada atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošinās pilnsabiedrība “Vides pakalpojumi Liepājai”, kas iedzīvotājiem zināma ar zīmolu “Vides pakalpojumu grupa”. Lai nodrošinātu pakalpojumu nepārtrauktību, iedzīvotājiem un uzņēmumiem līdz 30. aprīlim jānoslēdz jauns līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, informēja uzņēmuma izpilddirektors Gints Brunovskis.

Pilnsabiedrība šādas tiesības ieguva, uzvarot pašvaldības organizētajā atklātajā konkursā.

“Līdz ar jaunā līguma stāšanos spēkā klientiem būs pieejams mūsdienīgs jauninājums – digitāla pašapkalpošanās platforma, kurā varēs ērti un ātri pārvaldīt sev nepieciešamos pakalpojumus, piemēram, noslēgt jaunu līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, saņemt un apmaksāt  rēķinu, pieteikt vai atcelt atkritumu izvešanu, redzēt atkritumu izvešanas grafiku un saņemt atgādinājumu savā viedierīcē par konteineru tukšošanas dienu, ” stāsta Brunovskis.

Viņš piebilst, ka tiem, kuri nebūs noslēguši jaunu līgumu, no 1. maija atkritumu izvešana nevarēs tikt nodrošināta, tāpēc iedzīvotāji un uzņēmumi tiek aicināti neatlikt līguma noslēgšanu uz pēdējo brīdi. Visātrāk un ērtāk to var izdarīt, apmeklējot mājaslapu www.vpgrupa.lv

Līguma sagatavošanu iespējams pieteikt, arī zvanot uz numuru 63457777 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected]. Sagatavoto līgumu varēs parakstīt klientu apkalpošanas centros, kādā no 15 Dienvidkurzemes pagasta atbalsta punktiem vai arī līgums tiks nosūtīts parakstīšanai uz norādīto adresi kopā ar apmaksātu pasta aploksni. Parakstītā līguma eksemplārs ir jāievieto apmaksātajā aploksnē un jānosūta atpakaļ “Vides pakalpojumu grupai”.

Tāpat klienti var noslēgt līgumu klātienē Cukura ielā 8/16, Liepājā, “Pagastmājā”, Rucavā, kā arī Ķieģeļu ielā 2A, Priekulē.

“Vides pakalpojumu grupa” Liepājā un Dienvidkurzemes novadā nodrošinās sadzīves atkritumu, stikla, vieglā iepakojuma (papīra, plastmasas un metāla), bioloģiski noārdāmu atkritumu, tekstila, kā arī lielgabarīta un būvniecības atkritumu apsaimniekošanu.

Vieglā iepakojuma, stikla un tekstila apsaimniekošana tiks nodrošināta bez maksas, bet bio atkritumu izvešana būs par 40% lētāka nekā sadzīves atkritumu apsaimniekošana. Tādējādi iedzīvotāji, šķirojot atkritumus, var samazināt savu rēķinu.

No 1. maija sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa būs 30,09 eiro (ieskaitot 21% PVN) par kubikmetru. Tādējādi viena 0,12 vai 0,24 kubikmetru tilpuma konteinera, ko visbiežāk izmanto privātmāju iedzīvotāji, tukšošana izmaksās attiecīgi 3,61 eiro vai 7,22 eiro. “Vides pakalpojumu grupa” no 1. maija apkalpos Liepājas administratīvo teritoriju no Tirdzniecības kanāla līdz pilsētas dienvidu robežai, kas attiecīgi ir arī zona, ko uzņēmums apkalpoja līdz šim, kā arī Dienvidkurzemes novada teritoriju valsts autoceļa A9 Liepāja–Rīga (Skulte) labajā pusē līdz novada dienvidu robežai, izņemot Nīcas pagasta teritoriju.